Wie zijn wij...

 

 

Wij zijn Jacob de Jong en Geeske Harders, en wij willen graag onze passie voor Tin en Glas (Fries = Tin&Glês) met u delen.

 

Geeske is, na het volgen van diverse cursussen bij een glazenier, zich verder gaan bekwamen in het ontwerpen en maken

van diverse voorwerpen in Tiffany alsmede  glas in lood. Ook Jacob werd gegrepen door het glasvirus en samen maken we een zeer diverse collectie van sierlijke en kunstzinnige voorwerpen van glas.

 

Wij gebruiken diverse technieken onder andere in combinatie met tin.

Uiteindelijk resulteerde dit, na ons te hebben bekwaamd onder toezicht van een professionele tin-gieter, in het realiseren van een Ambachtelijke Tin-gieterij.

 

Wij zijn lid van de ambachtenvereniging "Ambachtelijk Friesland"  en worden regelmatig uitgenodigd om met onze ambachten demonstraties te verzorgen op diverse locaties door heel Nederland.

Dit kan zowel in combinatie;  glas én tin,  als wel individueel; glas óf tin. 

 

Wij wonen in Oosternijkerk  (in Noord-Friesland, op 3 kilometer van de Waddenzee) en beschikken hier over een eigen atelier en expositieruimte.

 

In onze Webwinkel vindt u een breed scala aan onderwerpen uitgevoerd in tin of glas en een combinatie daarvan.

 

Mooie  unieke handgemaakte sieraden, kleine unieke handgemaakte cadeautjes of de iets grotere raamhangers waar het zonlicht prachtig doorheen schijnt! Alles is ambachtelijk handgemaakt en kan dus onderling van elkaar verschillen.

 

De grotere en kwetsbare ontwerpen kunt u bewonderen onder het kopje expositieruimte: deze worden door ons niet verstuurd maar kunnen worden bezichtigd in ons atelier en daar eventueel worden gekocht.

 

Heeft u vragen, opmerkingen of bent u gewoon nieuwsgierig?

Kom gezellig bij ons langs of neem contact met ons op!

 
 
 

Nieuws!!

Tin&Glês staat met een artikel in de Friesland Post van mei 2022!!