Algemene voorwaarden

Artikel 1. Algemene Voorwaarden
1.1 De Algemene Voorwaarden van Tin & Glês zijn van toepassing op alle aanbiedingen,
producten, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van Tin & Glês. Wanneer u een artikel bestelt, gaat u akkoord met deze Voorwaarden. Lees deze dus zorgvuldig door voordat u een bestelling plaatst. Als er vragen zijn over deze Voorwaarden, neem dan contact op met Tin & Glês via info@tin-en-glas.nl


Artikel 2. Overeenkomst en Bestelling
2.1 De overeenkomst is bindend op het moment dat u een bestelling plaatst. Tin & Glês
verwerkt de bestelling nadat de betaling is ontvangen. Tot dat moment is Tin & Glês de enige eigenaar van de producten.

2.2 Zodra de bestelling is verwerkt, ontvangt u per e-mail een bevestiging dat de bestelling geplaatst is.  Zodra de betaling door ons is ontvangen zal de bestelling worden verzonden. U ontvangt per e-mail een verzendbevestiging.
2.3 Afbeeldingen en specificaties zijn ter indicatie. Alle producten zijn handgemaakt en kunnen dus iets afwijken. Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het retourneren (zie artikel 6), maar het kan niet een aanleiding vormen om een claim in te dienen.
2.4 Aan eventueel overeengekomen afwijkingen kunt u geen rechten voor toekomstige transacties ontlenen.


Artikel 3. Betaling en Betaalmethoden
3.1 Betaling geschiedt via de webshop per iDeal of bank overboeking. Tin & Glês accepteert iDeal-betalingen via diverse banken.
3.2 Indien Tin & Glês per ongeluk een verkeerde prijs heeft vermeld op de website – en het gaat duidelijk om een vergissing – hebben wij het recht om dat aan te passen. Ook als u dat artikel al heeft besteld. Tin & Glês zal in dat geval contact met u opnemen.
3.3 Alle productprijzen op www.tin-en-glas.nl zijn in euro’s, inclusief 21% btw, maar exclusief verzendkosten.

Artikel 4. Verzendkosten en Levertijd
Nederland 1-3 werkdagen; Verzendkosten afhankelijk van pakket; tarieven volgens Postnl. Getoonde/berekende verzendkosten gelden alleen binnen Nederland.

Voor bestellingen vanuit andere landen dan Nederland zijn andere levertijden en verzendkosten van toepassing, neem hiervoor contact met ons op. 

Artikel 5. Levering
5.1 Alle bestellingen worden per post verstuurd, of kunnen na overleg worden opgehaald in ons atelier in Oosternijkerk.
5.2 Als het verkeerde afleveradres is opgegeven en daarom extra kosten van toepassing zijn brengt Tin & Glês  deze extra kosten bij u in rekening.
5.3 Tin & Glês streeft er altijd naar de bestelling binnen de verwachte levertijd door u te laten ontvangen. Tin & Glês is niet aansprakelijk voor vertragingen door postdiensten.
5.4 Tot en met het moment van levering draagt Tin & Glês de verantwoordelijkheid voor de bestelling. Na levering wordt de verantwoordelijkheid overgedragen aan u.
5.5 Houd er rekening mee dat de in artikel 4 genoemde levertijden de verwachte levertijden zijn. In het geval dat een product niet binnen de verwachte periode wordt geleverd, is het niet mogelijk een claim in te dienen. Tin & Glês zal echter altijd alles in het werk stellen om te zorgen dat uw bestelling op tijd aankomt.


Artikel 6. Zichttermijn
6.1 Tin & Glês streeft ernaar alle klanten blij te maken met hun aankoop. Toch raden wij u aan de kwaliteit en het aantal producten binnen zeven (7) werkdagen te controleren. Als er iets niet in orde is, stuur dan een e-mailbericht naar info@ tin-en-glas nl. Indien er binnen zeven (7) werkdagen door Tin & Glês geen schriftelijke bezwaren zijn ontvangen, gaat Tin & Glês ervan uit volledig aan haar verplichtingen te hebben voldaan.
6.2 Tijdens de zichttermijn dient u zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. U zal het product slechts in mate gebruiken voor zover nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden.
6.3 U stuurt (de) (het) artikel(en) binnen de zichttermijn retour in de originele verpakking, samen met het ingevulde retourformulier naar het adres wat op het retourformulier staat aangegeven.


Artikel 7. Retourneren en Omruilen
7.1 U heeft het recht om de geleverde artikelen van Tin & Glês binnen veertien (14) dagen na ontvangst te retourneren. We hopen natuurlijk dat u blij bent met uw aankoop. Als dat niet het geval is, heeft u, als koper, vanaf de datum waarop u uw bestelling heeft ontvangen, veertien (14) dagen de tijd om het product terug te sturen.
7.2 Het retourformulier moet altijd worden meegestuurd.
7.3 U kunt het pakket samen met het retourformulier terugsturen naar:
Tin & Glês
Langgrousterwei 39
9137RL  Oosternijkerk
The Netherlands
7.4 De kosten en de verantwoordelijkheid van de retourzending zijn voor u.
7.5 Indien goederen gebruikt, versleten, beschadigd of incompleet zijn, hebben we het recht de geretourneerde artikelen te weigeren.
7.6 Restitutie van de betaalde prijs, exclusief verzendkosten, vindt plaats binnen veertien (14) werkdagen na ontvangst en controle.

Artikel 8. Verzorginstructies
De sieraden van Tin & Glês zijn handgemaakt en bestaan uit diverse kostbare materialen. Om ervoor te zorgen dat de sieraden lang mooi blijven, willen wij u graag de volgende verzorginstructies meegeven:

Om voor de sieraden kleur te behouden moet u deze afdoen voor het
douchen of zwemmen of als er kans bestaat dat het sieraad op een andere manier nat wordt.
Vermijd ook het gebruik van parfum, andere oliën en lotions op de sieraden.


Als u uw sieraden een tijdje niet heeft gedragen dan kan het zijn dat de kleur iets doffer is geworden, maar maak u geen zorgen! Gebruik wat zilverpoets (Silvo bijvoorbeeld) en een droge doek en uw sieraden zullen er weer als nieuw uitzien.


Artikel 10. Copyright
10.1 Alle foto's en afbeeldingen die worden gebruikt door Tin & Glês zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder schriftelijke toestemming van Tin & Glês mogen foto's en afbeeldingen niet worden gereproduceerd en in het openbaar worden gebruikt.


Artikel 11. Geschillen
11.1 Op de overeenkomst en deze algemene Voorwaarden is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing.


Deze Algemene Voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt en van kracht geworden op 01-12-2020